Også i dag startede tidligt, da Mads skulle flyve til Singapore kl 10:30.
Vi spiste morgenmad sammen, og så tog Mads af sted. Jeg kiggede lidt i mine guidebøger og besluttede mig til at tage til Montjuïc, et højdedrag der ligger i kanten af Barcelona.
Man kan komme dertil ved at tage metroen til Paral·lel. Herfra kører Funicular de Montjuïc, en bjergbane, som drives af metroselskabet, og som jeg derfor havde billet til.
Den kører dog ikke helt til toppen, for at komme derop – uden at gÃ¥/køre – mÃ¥ man tage en lift. Den er bygget fuldstændig som en kabine-skilift med plads til 6 i hver kabine.
Oppe pÃ¥ toppen – og undervejs – kan man nyde udsigten over hele Barcelona.
Jeg havde besluttet at jeg ville besøge den botaniske have – Jardà Botà nic de Barcelona. Det er en fin have, som har samlet planter fra alle de steder pÃ¥ jorden hvor de har mediterrant klima.
Efter et par herlige timer her, gik det ned ad “bjerget” til Miro-museet, som var det næste jeg havde udset mig at jeg ville se.
Det var en rigtig god og også lærerig oplevelse.
Klokken var ved at være tre, så jeg gik hen og tog bjergbanen ned igen til Paral-lel igen. Her gik jeg rundt og ledte efter et sted jeg havde lyst at spise.
Jeg kunne ikke rigtig beslutte mig, og besluttede i stedet at tage hjemad, og så købe ind i det lokale marked, som ligger 200 meter fra lejligheden.
Da jeg kom hertil var mange af boderne lukket! – jeg ved ikke helt hvorfor.
Men der var en lækker en hvor det med mit meget begrænsede spanske og ekspeditricens endnu mere begrænsede engelske lykkedes at købe noget dejlig iberisk skinke (jeg bestilte 50g, og sÃ¥ spurgte hendes kollega som kunne lidt mere engelsk om jeg ville have det i to eller tre pakker – men til sidst fik jeg gjort det dem begribeligt at det ikke var 500 men 50 g), en meget lækker Manchego-ost og en dejlige pølse.
Til det skulle jeg have brød, som jeg købte i den nærved liggende brødforretning.
Her bestilte jeg et flutes, men ekspedienten kom to flutes ned i posen. Jeg sagde at jeg kun skulle have et, hvortil hun svarede noget på spansk, som jeg overhovedet ikke forstod noget af, men jeg overgav mig og skulle have to. Da de også havde kage, ville jeg også have sådan en, og igen fik jeg to! Jeg gætter at der af en eller anden grund var to for ens pris.
Det blev til en herlig frokost, selv om det efterhånden var blevet ret sent.
Aftensmaden indtog jeg på en fiskerestaurant Mads havde vist mig, som ligger 50 meter fra lejligheden.
Her fik jeg til forret en grillet jomfruhummer, som de om ind og viste mig den til godkendelse, før de grillede den.
Til hovedret fik jeg havtaske, tilberedt med små stykker ristet skinke og vist nok lidt æbletern. Det smagte i hvert fald rigtig godt.
Til dessert fik jeg en ret bestående af iskold citronskum (det var ikke rigtig sorbet, men mindede om det). Ovenpå det var der et stykke mørt chokolade formet som en bikube. Endelig var der rosmarin-honning ud over.
Dertil nød jeg en dessertvin, som viste sig at være en sød sherry – den var god.
Udsigten fra den botaniske have – 180 grader
Frokosten