Kommentarer slået fra

I dag skulle det så være den store festdag.
Vi havde besluttet at vi ville holde en festlig reception på Kaiyaba for dels at takke alle dem der laver et stort stykke frivilligt arbejde, og dels for at markere at vores kontor, og butik nu flytter ud på Kaiyaba.
Til sådan en festlig lejlighed køber man så en hel ged (ja levende!), og så slagter man den. Og alt på nær hovene og skindet spiser man.
F.eks. skar de tarmene i skiver og sÃ¥ vaskede de dem – det sÃ¥ mildest talt ikke lækkert ud.
Nå men ud over den stegte ged (det er det der hedder Nyama Choma) blev der også lavet chapatier (nogle mad-pandekager der smager rigtig godt), Irio (kartofler, friske ærter, og majs, kogt og moset med et grønt pulver af nogle tørrede brændenælder) og ris. Hele geden blev i øvrigt ikke stege, men noget af den blev brugt til at lave stew (vil nok hedde gryderet på dansk).
Da det nu var en fest var der også indkøbt bananer, og ananas.
Efter denne fantastiske frokost (hvor kenyanerne spiser nogle portioner, så man som dansker slet ikke kan forstå at de kan spise så meget) blev alle så samlet inde i det hus hvor kontoret er, og så var der ellers chips, slik og sodavand.
Til at få det hele til at glide ned blev der holdt taler af mange f.eks. spejdere, vi slap heller ikke og måtte improvisere en tale, både Joan og jeg.
Der var almindelig opbrud ved fem-tiden, så derfor sagde vi farvel til spejderne, og så gik vi ned for at tage en matatu ind til byen.
Vi kom med en, der absolut sang pÃ¥ sidste vers. Den lød som jeg ved ikke hvad, og kunne næsten ikke komme op ad bakken, og oven i det, sÃ¥ lyst olie-lampen ind i mellem pÃ¥ instrumentbrættet – men det betyder nok ikke noget.
Til gengæld var der, og lugtede der, rigtigt varmt inde i den, sÃ¥ det var nok begrænset hvor længe den holdt – men miraklet skete og vi kom hele vejen til Karatina (og lur os om det ikke bare er os der er sippede – der er sikkert mange Kenya-kilometer i den gamle spand nÃ¥r det kommet til stykket)
Aftensmaden har vi indtaget på hotellet, og nu er vi ved at pakke til afgang fra Karatina i morgen.

Comments are closed.